Ideologinis popsas: Keynes vs. Hayek

Opiumas libertarams. HT Zero Hedge

Pirma dozė:

Antra:


Paskelbta 2011 04 28 at 18:53 · Autorius anarchistas · Nuoroda
Temos: Humoras · Žymos: ekonomistai

5 komentarai (-ų)

Prenumeruoti komentarų RSS

  1. Parašė 748
    on 2011.04.29 at 13:51
    Atsakyti · Nuoroda

    Kategorija prie absurdo labiau tiktų

  2. Parašė anarchistas
    on 2011.04.29 at 17:04
    Atsakyti · Nuoroda

    Kodėl absurdo? Absurdo kategorijai priskiriu kur kas blogesnius dalykus. O čia tik pasišaipyta iš ideologinių stereotipų.
    Pakeičiau kategoriją į “Humoras”.

  3. Parašė 748
    on 2011.04.30 at 0:30
    Atsakyti · Nuoroda

    Trivialu apie tai diskutuoti, bet jeigu tuo siekiama pašiepti ideologinius stereotipus tada tegul dainuoja Davidsonas, Tobinas, armiją pseudo-Keinsistų, o kitoje pusėje anarcholibertarų cirkas. Dar pokario kairieji policymakeriai su neatverstu GT rankose ir Kaleckiu už širmos.

    • Parašė anarchistas
      on 2011.04.30 at 13:54
      Atsakyti · Nuoroda

      Būtų visai įdomu, jeigu labiau atskleistumėte savo poziciją.

      Iš komentaro “trivialu būtų diskutuoti” susidaro įspūdis, kad turite susiformavusią nuomonę, skirtingą nuo Davidsono, Tobino, anarcholibertarų cirko ir Kaleckio.

  4. Parašė 748
    on 2011.05.4 at 0:53
    Atsakyti · Nuoroda

    Turbūt blogai išsireiškiau.Tema nėra triviali, mano išsišokimas ir teksto sienos komentarų skiltyse – taip. Nesiplečiant, stereotipai ir , deja, dažniausiai akcentuojami Keynso teorijos aspektai (pvz deficitiniai finansai, investicijų socializacija) atsidūrė netinkamame akademiniame ir politiniame kontekste ne jo dėka.

    Mano nuomone, tiek Keynes (+Knight), tiek Hayek ekonominė mintis nors ir skiriasi, yra unikali nes pirmą kartą ekonominiai procesai buvo analizuojami kaip stochastinis fenomenas. Netikrumas, asimetrija ir epistemologiniai aspektai įgavo naujas dimensijas.

    Nuo minėtų ekonomistų eros ir ekonominės minties kryptingumo, proga išmesti normatyvizmą ir determinizmą ir reformuoti ekonomikos mokslą iš pagrindų praleista jau daug kartų, vietoje to senos dogmos ir anomalijos vis pakeičiamo naujomis, reanimuojant Bentamiško utilitarizmo, Newtoninio determinizmo, švietėjiško racionalizmo filosofinį kūną (o gal lavoną ekonomikos moksle). Nenoriu plėstis ir kartoti tai kas galbūt jums yra puikiai žinoma.

Prenumeruoti komentarų RSS

Palikite komentarą