Reformos nevyksta, kada tversim aplink parlamentą tvorą?

Kodėl reformos nevyksta?

O kam reikia tvoros?

Visada yra labai rimtų priežasčių, kodėl negalima vykdyti reformų:

Pabandykite nuginčyti. Lygiai dėl tų pačių priežasčių reformos nevyksta ir Zimbabvėje, Nepale, Kinijoje, Baltarusijoje ir dar velnias žino kur (Šiaurės Korėjoje). Tai normalu – nesugebate pareikalauti – stebuklų nesitikėkite.

Sakote, kažkaip juk išsikapstė į dominuojančias pinigų sistemas ir ekonomikas Hong Kongas, Singapūras, Šveicarija, Kaimanai, kažkada – Japonija? Pamirškite. Visos tos šalys

Jaučiate skirtumą? Nei vieno iš kriterijų neatitinkame.

Svarbu subalansuoti biudžetą.


Panašūs (automatiškai atrinkti) įrašai:

  1. Trijų milijardų nepakaks
  2. BVP prognozių skurdas
  3. Santūraus optimizmo pirmadienis
  4. Dombrovskis inicijuoja būsto paskolų reformą (atnaujinimai teksto pabaigoj)
  5. Neblogai

Paskelbta 2009 10 01 at 19:30 · Autorius anarchistas · Nuoroda
Temos: Absurdas · Žymos: demagogija, reformos

17 komentarai (-ų)

Prenumeruoti komentarų RSS

  1. Parašė Priv
    on 2009.10.2 at 17:04
    Atsakyti · Nuoroda

    Gal ir tiesa, gal ir tiesa..

  2. Parašė airis
    on 2009.10.3 at 1:55
    Atsakyti · Nuoroda

    Pagal chaoso teoriją reikia statyti daugiau, nei ant vieno arklio.
    Bet panašu, kad Lietuvoj vienas arklys raišas, kiti neatsikelia.
    Ir tvoros nereikia, nes nėra lyderių. Net Murza (kaip ir jo laikas būtų) tik pastovi su vėliavėlėm ir tvarkingai nueina. O eilinis pilietis išleidžia garą Delfyje ir žiūri, kur čia emigravus.
    P.S.: kad reikalai pajudėtų, reikia 2 dalykų:
    1. Tinkamo lyderio
    2. Pinigų

    • Parašė anarchistas
      on 2009.10.3 at 16:00
      Atsakyti · Nuoroda

      Pinigų galėtų reikėti nebent perversmui.

      Lietuvoje valdžia dabar tiek pažeidžiama (ir tiek intelektualiai pajėgi), kad užtenka kategoriškos kritikos.

  3. Parašė airis
    on 2009.10.3 at 17:03
    Atsakyti · Nuoroda

    Dėl kritikos. Masinės informacijos priemonės yra valdomos. O kad atrasti tokį tinklalapį, kaip šis, jau reikia domėtis. Todėl manau, kad kritika atsiranda, kai kažkam prireikia pakeisti vieną nekompetetingą asmenį kitu tokiu pat.

    • Parašė anarchistas
      on 2009.10.3 at 20:53
      Atsakyti · Nuoroda

      Komentarą savo tinklapio atžvilgiu priimu kaip gerą įvertinimą, ačiū.

      Masinės informacijos priemonės Lietuvoje mano giliu įsitikinimu turėtų mažiau bėdų, jeigu nebūtų bedantės. Ruošiu apie tai atskirą įrašą.
      Nemanau, kad žiniasklaida yra itin valdoma, greičiau – atsilikusi.

  4. Parašė Donatas
    on 2009.10.3 at 18:44
    Atsakyti · Nuoroda

    Hong Kongas, Singapūras, Šveicarija ir Kaimanai – be kita ko dar ir “lengvai reguliuojami” mokesčių rojai. ;)

    • Parašė anarchistas
      on 2009.10.4 at 0:07
      Atsakyti · Nuoroda

      Gal ne visai. Mokesčių rojais vadinamos jurisdikcijos, padedančios slėpti mokesčius. Tokiomis daugiau ar mažiau gali būti laikoma Šveicarija ir Kaimanai, bet tik ne Hongkongas su Singapūru. Šiame bloge nuolat agituoju už darbo ir veiklos (pajamų ir pelno) mokesčių panaikinimą, tokia reforma net nepažeistų įsipareigojimų Europos Sąjungai – unlike indirect taxes, the EC Treaty does not specifically call for direct taxes (income and corporate taxes) to be harmonised.

      Įkvepiančiu pavyzdžiu Lietuvos reformatoriams galėtų būti Hongkongas – labai palankios mokestinės aplinkos šalis. OECD tinklapyje, skirtame kovai su ‘mokesčių rojais’ (Harmful Tax Practices) Hongkongas niekur net neminimas.

  5. Parašė Sistem
    on 2009.10.5 at 18:55
    Atsakyti · Nuoroda

    Lyderio reikia. Žmogaus kuriuo kiti tikėtų ir pasitikėtų. Arba rimto nepritekliaus tokio kaip badas. Soti tauta nepakils kovai su engėjais ir imbicilais. Aš tikiu kad ateis ir didesni nepritekliai ir pagaliau išjudins tautą. Jau dabar užtenka bedarbių, kad galima būtų nuversti valdžią, tik kol kas bedarbiai sotūs ir tikintys gera ateitimi todėl nieko neveikia ir laukia.

  6. Parašė Mauras
    on 2009.10.5 at 22:40
    Atsakyti · Nuoroda

    manau, kad šių laikų kapitalistinių demokratijų lyderiai, paprastai keliami partijų, daromi tik pinigų pagalba, todėl lyderis-populistas bus nupirktas, kai tik jo vertė ims kilti, arba sumaišytas su žemėmis jei nenorės parsiduoti. Ir bedarbiai, net jei pagaliau išalks ir nuvers (kad ir kaip sunku būtų įsivaizduoti ką tai reiškia) teisėtai išrinktą valdžią, nieko geresnio nepasiūlys.

    Versti valdžią – ne tas kelias, mintas jau ne vieną kartą, šansai ir išvados aiškūs. Manyčiau pradžiai reikia organizuotis į veiklias ir sugebančias mąstyti piliečių kontrolės organizacijas, ir priversti valdžią įsileisti nepartinius kandidatus į rinkimus. Pritariu Anarchistui -
    nesugebate pareikalauti – stebuklų nesitikėkite.

    Tam reikia lyderių, tegu ir nevedančio tautos. Tačiau lyderystės (pirmavimo) siekiantys lengviau save realizuoja versle.

    • Parašė anarchistas
      on 2009.10.6 at 0:06
      Atsakyti · Nuoroda

      Manyčiau pradžiai reikia organizuotis į veiklias ir sugebančias mąstyti piliečių kontrolės organizacijas,

      Būtų neprasta susiorganizuoti į opozicines griežtos kritiko grupes. Ten jau vieni kitus pažintume.

  7. Parašė Sistem
    on 2009.10.6 at 17:11
    Atsakyti · Nuoroda

    Aš nuoširdžiai lauksiu tokių grupių ir su džiaugsmu dalyvausiu jų veikloje.

  8. Parašė Vidmantas
    on 2009.10.6 at 18:43
    Atsakyti · Nuoroda

    Ištrauka iš delfi.lt konferencijos su A.Valantinu po vakarykščių įvykių:

    ———
    LR pilietis:
    14:04
    Ar nereiketu pakeisti LR BK straipsni, kad už mažamečiu tvirkinima butu bausmė nuo 10 metu? Nes dabar uz mazameciu tvirkinima ir prievartavima teismai skiria net lygtines bausmes, ar nera taip skatinama pedofilija
    A. Valantinas:
    14:37
    Čia tikrai reikėtų platesnės diskusijos. Tačiau, pagal vieną atvejį, neturėtų būti taisomi įstatymai. Labai greitų sprendimų nereikia daryti.
    ———

    Daug pasakoma apie požiūrį į įstatyminę bazę. Galbūt tuomet ne tik BK, bet ir “skylėtų” kitų įstatymų nereikia taisyti po vieno atvejo. Pirma leiskim išnaudoti tą “skylę” (ar silpną vietą, spragą, neišbaigtumą, netobulumą — kaip kam patinka vadinti) kiek eina, išspausti visas sultis kurias reikia išspausti, o tik tada taisyti?

    • Parašė Mauras
      on 2009.10.6 at 23:47
      Atsakyti · Nuoroda

      romiojo gen.prokuroro tema – rekomenduoju pasižiūrėti šio vakaro LNK “Paskutinę instanciją” (turėtų būti balsas.lt). Tema – “Samanėlė” ant generalinės prokuratūros smegenų. Anonsas čia . Tema nenauja, prieš gerą mėnesį rašė net V.Landsbergis, tačiau “PI” versija ir detalės pribloškia teisėtvarkos valdžiažmogių įžūlumu.

      Kodėl valantinas dar sėdi savo poste, ir Grybauskaitė jam neturi ką pasakyti, belieka spėlioti. Kaip ir dėl ir FNTT vado. Nepanašu, kad istorija būtų laužta iš piršto, nes prokuratūra pripažysta – “nepavyko įrodyti”. Beje, laidoje neišgirdau paaiškinimo, kam buvo išmokėti tie 1,2 mln. Lt. iš valantino sesers firmos Telšiuose, ir kur yra dabar tas lagaminėlis su juodosios buhalterijos žiniaraščiais.

      Kokius objektus statė “Vėtrūna”, nesunku pasižiūrėti. Kad rėmė partijas, oficialiai, taip pat. Kodėl reikėjo plauti pinigus per apskaitos kontorėlę Telšiuose, irgi nesunku suprasti.

  9. Parašė Sistem
    on 2009.10.7 at 14:27
    Atsakyti · Nuoroda

    Lietuva šalis kur dauguma pinigų sunešta per spragas. tiems kas tuos pinigus neša atrodo kad ta spraga eina kažkur į kitą visatą ir jie nieko nenuskriaudžia ja naudodamiesi, nors nuskriaudžia visus. Pasaulinė krizė ir kilo dėl vienos spragos per didelio išnaudojimo. Iki šiol nėra elektromobilių nes dar yra naftos už labai daug pinigų. Failų mainai internete nelegalu nes tai irgi susiję su pinigais. Vaistų ir kitų dalykų patentai egzistuoja kad visiems būtų sunkiau. yra labai daug nelogiškų dalykų, bet lietuva mano nuomone jau pasiekė visišką absurdą su policijos saugomais pedofilais.

  10. [...] Standartinė priežastis, kodėl nereikia vykdyti reformų – dabar ne laikas, reikėjo vykdyti arba anksčiau, arba kada nors ateityje. Svarbu subalansuoti biudžetą (ironiška – ta pati demagogija, kaip ir Lietuvoje). In the situation where the world’s attention is focused on us, there is a most urgent need for fixing the budget, by setting state expenditures at levels that are sustainable in the long run, and for fostering the financial stability. If this does not happen, the situation and future prospects will worsen not just for the economy as a whole but also for each of its participants: the government, banks, entrepreneurs, and the general population. [...]

  11. Parašė Sofizmas
    on 2009.11.7 at 15:40
    Atsakyti · Nuoroda

    http://www.vmips.com/news.php?readmore=31
    http://www.ekspertai.eu/ – “Temos”

    Ir taip visur(Lt). Su variacijomis, bet. Todėl “reformos” “nevyksta”.

  12. Parašė Anarchistas » Trapus užsilenkimas #2
    on 2009.12.29 at 19:17
    Atsakyti · Nuoroda

    [...] o kaupia riziką. Gryniausia ponzi strategija ir esminė vyriausybės kovos su krize dalis – nieko nereformuojant kabinti visiems ant ausų makaronus, tikintis, kad teigiami lūkesčiai kažkaip savaime išgelbės [...]

Prenumeruoti komentarų RSS

Palikite komentarą