John Hussman apie “likvidumą”

Verta dėmesio John Hussman replika apie “likvidumą”:

While using the phrase “global liquidity” lends a further element of worldly sophistication, Wall Street still hasn’t the slightest idea what it’s talking about. The phenomenon that’s being called “liquidity” is nothing more than a combination of fiscal irresponsibility and risk blindness, and will ultimately prove itself to be the time-bomb that it is when investors begin to “re-price” that risk.

Citatos autorius vadovauja vienam iš geriausių pasaulyje absoliučios grąžos investicinių fondų.


Panašūs (automatiškai atrinkti) įrašai:

  1. How to exit the euro – a proposal from 1997
  2. Lato devalvavimo klausimu

Paskelbta 2009 06 18 at 0:36 · Autorius anarchistas · Nuoroda
Temos: Ekonomika · Žymos: ekonomistai

5 komentarai (-ų)

Prenumeruoti komentarų RSS

  1. Parašė Algis
    on 2009.06.18 at 15:12
    Atsakyti · Nuoroda

    Gerulis straipsnis.
    Labai ačiū už nuorodą.

  2. Parašė anarchistas
    on 2009.06.18 at 23:46
    Atsakyti · Nuoroda

    Negaliu susilaikyti nekomentavęs. Pažvelgiau į lankomumo statistiką, ir matau, kaip Google automatinis vertėjas išvertė Hussman’o repliką:

    Naudodamiesi frazė “pasaulinė likvidumo” skolina dar elementų Pasaulīgs sudėtingumą, “Wall Street dar nėra net žinoti, kas tai sako. The phenomenon that’s being called “liquidity” is nothing more than a combination of fiscal irresponsibility and risk blindness, and will ultimately prove itself to be the time-bomb that it is when investors begin to “re-price” that risk. Šis reiškinys, kuris yra vadinamas “likvidumo” nėra nieko daugiau nei derinys fiskalinės neatsakingumą ir rizikos aklumas, ir galų gale tapti laiko bomba, kad kai investuotojai pradeda “naujo kaina”, kad rizika.

    Patikslinu vertimą automatinį vertėją panaudojusiam skaitytojui:

    Naudodami terminą “likvidumas”, Wall Street veikėjai žaidžia sudėtingais žodžiais, kurių ir patys nesupranta. Tai, kas vadinama “likvidumu”, tėra fiskalinis neatsakingumas ir aklas rizikos ignoravimas, kuris investuotojams susipratus pervertinti riziką bus galų gale suvoktas kaip “laiko bomba” (o taip ir yra).

  3. Parašė Sistem
    on 2009.06.28 at 1:32
    Atsakyti · Nuoroda

    Pinigai, likvidumas susijąs su informacija, kada žmonės supras kas juos apgaudinėja likvidumas dings, nes likvidumas kažkokios elektrinės medijos yra nerealus. gi pinigai tai įkrautos ir iškrautos vietos magnetinėje laikmenoje, jie juda šviesolaidžiais jie tapo nerealūs ir su niekuo nesusiję, jie atgijo!

    ir jiems negalioja logika ;] vienus vartotojus gali nupirkti už pinigus kitus ne, yra žmonių kurie manau padarytų bet ką už popieriukų krūvą bet yra dar ir tokių kurie nedarytų, kada visi darys tai ko nori pinigai bus matrica 9arba kažkas panašaus)

    aš diskutuoju o nesiginčiju, aš bandau suvokti kad pakeisti į GERĄJĄ pusę ;]

    nes žmonės net nebesuvokia kas gerai kas blogai.

    • Parašė anarchistas
      on 2009.06.28 at 13:52
      Atsakyti · Nuoroda

      Terminas “likvidumas” Husmano citatoje reiškia efektyvios rinkos kredito išvestiniams vertybiniams popieriams (repo sandorių rinkos) sklandų veikimą. Šios krizės metu ji užsiraukė.

      Menkai žinomas faktas, kad Europoje šios rinkos “paskutinio laiduotojo” funkciją atlieka ECB. JAV centrinis bankas tokių įsipareigojimų neturėjo, dabar kaip tik konstruojama sistema, kuri jam suteiktų tam reikalingas galias.

      Dalykai, apie kuriuos šnekate savo komentare, yra visai kiti. Savo nuomonę tais klausimais parašiau čia:
      http://anarchistas.lt/2009/05/llri-nepritaria-fiziniu-asmenu-bankroto-galimybei/#comment-385

  4. Parašė Sistem
    on 2009.06.28 at 15:05
    Atsakyti · Nuoroda

    nepyk tikrai nesu toks specialistas kaip tu šioje temoje. Rašau ką galvoju, aš asmeniškai nelabai tikiu kad bankai siekia gero tikslo (ypač kai kurie tavo minėti paskutiniai). nežiūriu sąmokslo teorijų apie tai kaip ir iš kur amerikoje atsiranda pinigai, nes negaliu to pilnai suprasti (ar tai tiesa ar melas)

Prenumeruoti komentarų RSS

Palikite komentarą